Pravila privatnosti

Pravne informacije

Naziv subjekta: SX Hrvatska d.o.o.
Adresa subjekta: Resnik II 18
Poštanski broj i grad: 10.040 Zagreb
OIB:
Tel: 
Fax: 
E-mail: 

Odr┼żavanje stranica

Naziv: Sirius Web Solutions d.o.o.
Adresa:  Iblerov trg 9. 10.000 Zagreb
Website: https://www.sws.hr/

Autorska prava

Sav sadr┼żaj ove stranice (slike, video, tekstovi, dokumenti) podlje┼że za┼íti─çenim autorskim pravima XXXXXXXSadr┼żaj nije dozvoljeno kopirati bez pismene suglasnosti.

Hvala Vam ┼íto ste posjetili na┼íu web stranicu XXXXXXX. Za┼ítita Va┼íe privatnosti izuzetno nam je va┼żna. U nastavku detaljno Vas obavje┼ítavamo o postupanju s Va┼íim podacima.

Pravila privatnosti

Kori┼ítenje internetske stranice XXXXXXX mogu─çe je bez ikakvih naznaka osobnih podataka; me─Ĺutim, ako posjetitelj ┼żeli koristiti na┼íe usluge ili nas kontaktirati putem na┼íe internetske stranice, obrada osobnih podataka mo┼że biti potrebna. Ako je obrada osobnih podataka potrebna i nema zakonske osnove za obradu, op─çenito prihva─çamo suglasnost od posjetitelja.

Obrada osobnih podataka (ime, adresa, adresa e-po┼íte, telefonski brojÔÇŽ) nositelja podataka u skladu je sa Op─çom uredbom o za┼ítiti podataka (GDPR). Nadalje, podnositelji podataka su putem ove izjave o za┼ítiti podataka obavije┼íteni o pravima na koja imaju pravo.

Definicije

Deklaracija o za┼ítiti podataka  temelji se na pojmovima koje koristi europski zakonodavac za dono┼íenje Op─çe uredbe o za┼ítiti podataka (GDPR). Na┼ía izjava o za┼ítiti podataka trebala bi biti ─Źitljiva i razumljiva za ┼íiroku javnost, kao i za na┼íe klijente i poslovne partnere.

U ovoj izjavi o zaštiti podataka koristimo sljedeće pojmove:

Osobni podaci

Osobni podaci podrazumijevaju sve podatke koji se odnose na identificiranu ili prepoznatljivu fizi─Źku osobu (ÔÇťsubjekt podatakaÔÇŁ). Identificirana fizi─Źka osoba je ona koja se mo┼że izravno ili neizravno identificirati, posebice pozivanjem na identifikator kao ┼íto je ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, online identifikator ili jedan ili vi┼íe ─Źimbenika specifi─Źnih za fizi─Źke, fiziolo┼íke, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog ili dru┼ítvenog identiteta te fizi─Źke osobe.

Obrada

Obrada je svaka radnja ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili skupovima osobnih podataka, bilo da se radi o automatiziranim sredstvima, kao ┼íto su prikupljanje, snimanje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pretra┼żivanje, objavljivanje prijenosom, ┼íirenjem ili na drugi na─Źin stavljanjem na raspolaganje, a┼żuriranjem ili kombinacijom, ograni─Źavanjem, brisanjem ili uni┼ítenjem.

Ograni─Źenje obrade

Ograni─Źenje obrade ozna─Źava pohranjene osobne podatke s ciljem ograni─Źavanja njihove obrade u budu─çnosti.

Procesor

Procesor je fizi─Źka ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo koje obra─Ĺuje osobne podatke u ime kontrolora.

Primatelj

Primatelj je fizi─Źka ili pravna osoba, tijelo javne vlasti, agencija ili drugo tijelo na koje se otkrivaju osobni podaci, bez obzira na to jesu li tre─ça strana ili ne. Me─Ĺutim, javne vlasti koje mogu primiti osobne podatke u okviru odre─Ĺenog ispitivanja u skladu s pravom Unije ili dr┼żave ─Źlanice ne smatraju se primateljima; obrada takvih podataka od strane tih javnih tijela mora biti u skladu s va┼że─çim pravilima o za┼ítiti podataka u skladu s namjenama prerade.

Tre─ça strana

Tre─ça strana je fizi─Źka ili pravna osoba, javni organ, agencija ili tijelo koje nije predmet subjekta, kontrolor, procesor i osobe koje su pod izravnim nadzorom nadre─Ĺenog ili procesora ovla┼ítene za obradu osobnih podataka.

Pristanak

Suglasnost subjekta podataka je svako slobodno dano, specifi─Źno, informirano i nedvosmisleno naznaka ┼żelja subjekta podataka kojom on, izjavom ili jasnim afirmativnim radnjama, ozna─Źava suglasnost s obradom osobnih podataka koji se odnose na njega.

Slu┼żbenik za za┼ítitu podataka

Za sva pitanja o za┼ítiti podataka kod mo┼żete kontaktirati slu┼żbenika za za┼ítitu podataka na sljede─çu e-mail adresu: info@XXXXXXX.hr

Koje podatke prikupljamo o vama i kako?

Prikupljamo informacije o vama kada popunite bilo koji obrazac na na┼íoj internetskoj stranici. Podaci o kori┼ítenju web stranica prikupljeni su pomo─çu kola─Źi─ça.

Prilikom slanja obrasca na na┼íoj web stranici koristimo davatelja softvera tre─çe strane za automatizirano prikupljanje i obradu podataka. Davatelj ne─çe koristiti va┼íe podatke za bilo koju svrhu i zadr┼żat ─çe ih samo u skladu s na┼íim pravilima o zadr┼żavanju podataka.

Kola─Źi─çi

Kola─Źi─çi su tekstualne datoteke poslane na va┼íe ra─Źunalo kako bi prikupile informacije o internet preglednicima  i informacijama o pona┼íanju posjetitelja. Te informacije koristimo za pra─çenje kori┼ítenja internetske stranice posjetitelja i izradu statisti─Źkih izvje┼í─ça o aktivnostima stranice.

Za vi┼íe informacija posjetite www.aboutcookies.org ili www.allaboutcookies.org.

Koristimo slijede─çe kola─Źi─çe:

  • Strogo potrebni kola─Źi─çi: poma┼żu internetskoj stranici da funkcionira i pobolj┼íava izgled i dojam internetske stranice. Oni tako─Ĺer poma┼żu pobolj┼íati navigaciju na na┼íoj internetskoj stranici i omogu─çiti vam da se vratite na stranice koje ste prethodno posjetili. Ova vrsta kola─Źi─ça traje samo za vrijeme trajanja posjete internetskoj stranici. Kada napustite internetsku stranicu, oni se automatski bri┼íu.
  • Analiti─Źki kola─Źi─çi: omogu─çuju nam da prepoznamo i brojimo broj posjetitelja i da vidimo kako se posjetitelji kre─çu na na┼íoj internetskoj stranici kada ih upotrebljavaju. To nam poma┼że pobolj┼íati na─Źin na koji na┼ía internetska stranica funkcionira, na primjer, tako da korisnici lak┼íe pronalaze ono ┼íto tra┼że i ┼íto ih zanima.
  • Kola─Źi─çi za funkcionalnost: koriste se za prepoznavanje kada se vratite na na┼íu internetsku stranicu. To nam omogu─çuje prilagodbu na┼íeg sadr┼żaja, personalizaciju i memoriranje va┼íih preferencija (na primjer, va┼í izbor jezika ili regije).
  • Kola─Źi─çi za ogla┼íavanje: ovi kola─Źi─çi bilje┼że va┼í posjet na┼íoj internetskoj stranici, stranicama koje ste posjetili i poveznicama koje ste slijedili. Koristiti ─çemo ove informacije kako bismo na na┼íoj internetskoj stranici i ogla┼íavanju sadr┼żaj bio prikazan prilago─Ĺen va┼íim interesima. Mo┼żemo tako─Ĺer dijeliti te podatke s tre─çim stranama za tu svrhu.

Odredbe o zaštiti podataka o primjeni i upotrebi usluge Google Analytics

Google Analytics usluga je web-analiza. Web-analiza prikuplja i analizira podatke o pona┼íanju posjetitelja web-lokacija. Usluga web analize prikuplja, izme─Ĺu ostalog, podatke o web stranici s koje je osoba do┼íla (tzv. Referrer), koje su podstranice bile posje─çene ili koliko su ─Źesto i za koje vrijeme pregledane podstranice. Web-analiza se uglavnom koristi za optimizaciju web stranice i za provo─Ĺenje analize tro┼íkova i koristi internet ogla┼íavanja.

Operator komponente usluge Google Analytics jest Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave.

Svrha Google Analytics-a  je analizirati promet na na┼íoj internetskoj stranici. Google prikuplja podatke i informacije kako bi procijenio upotrebu na┼íe internetske stranice i pru┼żio online izvje┼ítaje koji prikazuju aktivnosti na na┼íim internetskim stranicama i pru┼żaju druge usluge vezane uz kori┼ítenje na┼íe internetske stranice za nas.

Dodatne informacije i primjenjive odredbe o za┼ítiti podataka od Googlea mogu se preuzeti na adresi https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i http://www.google.com/analytics/terms/us.html

Google Analytics dodatno se obja┼ínjava na sljede─çoj poveznici: https://www.google.com/analytics/

Odredbe o zaštiti podataka o primjeni i korištenju Facebooka

Na ovoj internetskoj stranici kontrolor je integrirao Facebook komponente. Facebook je dru┼ítvena mre┼ża.

Dru┼ítvena mre┼ża mjesto je dru┼ítvenih sastanaka na Internetu, mre┼żne zajednice koja obi─Źno omogu─çuje korisnicima me─Ĺusobnu komunikaciju i interakciju u virtualnom prostoru. Dru┼ítvena mre┼ża mo┼że poslu┼żiti kao platforma za razmjenu mi┼íljenja i iskustava, ili omogu─çiti internetskoj zajednici pru┼żanje osobnih ili poslovnih informacija. Facebook omogu─çuje korisnicima dru┼ítvene mre┼że da uklju─Źe stvaranje privatnih profila, u─Źitavanje fotografija i mre┼żu putem zahtjeva prijatelja.

Operativna tvrtka Facebook je Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, Sjedinjene Ameri─Źke Dr┼żave. Ako osoba ┼żivi izvan Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava ili Kanade, kontrolor je Facebook Ireland Ltd., 4 trg Grand Canal, luka Grand Canal, Dublin 2, Irska.

Ako je osoba istovremeno prijavljena na Facebooku, Facebook detektira s svakom pozivom na na┼íu internetsku stranicu od strane nositelja podataka i za cijelo vrijeme trajanja svog boravka na na┼íem internetskom mjestu ÔÇô koje specifi─Źne podstranice na┼íe stranice je posjetio nositelj podataka. Ti se podaci prikupljaju putem Facebook komponente i povezani su s odgovaraju─çim Facebook ra─Źunom subjekta. Ako se korisnik klikne na jedan od Facebook-ovih gumba integriranih u na┼íu internetsku stranicu, npr. gumb ÔÇťSvi─Ĺa mi seÔÇŁ ili ako subjekt podnese komentar, tada Facebook uparuje ove podatke s osobnim Facebook korisni─Źkim ra─Źunom subjekta podataka i pohranjuje osobne podatke.

Smjernica za za┼ítitu podataka koju je objavio Facebook, dostupna na adresi https://facebook.com/about/privacy/, pru┼ża informacije o prikupljanju, obradi i kori┼ítenju osobnih podataka od strane Facebooka. Osim toga, obja┼ínjava se koje postavke Facebook nudi kako bi za┼ítitio privatnost predmeta podataka.

Vaša prava

Kao subjekt ─Źije podatke obra─Ĺujemo u kontekstu posjeta i kori┼ítenja stranice XXXXXXX  imate sljede─ça prava:

  • Pravo na informaciju (─Źl. 15. Op─çe uredbe): Imate pravo tra┼żiti informacije o podacima koje obra─Ĺujemo i kako upotrebljavamo Va┼íe osobne podatke. Osim toga, imate pravo za dobivanje vi┼íe informacija o specifi─Źnostima svrhe obrade, kategorijama podataka koje obra─Ĺujemo, primateljima ili kategorijama primatelja podataka, vremenu pohrane podataka, pravo na brisanje ili ispravak osobnih podatka, pravo na podno┼íenje prigovora te informacije o podrijetlu podataka.
  • Pravo na ispravak (─Źl. 16. Op─çe uredbe): Imate pravo tra┼żiti hitnu ispravku Va┼íih osobnih podataka, ako su podaci neispravni, neva┼że─çi ili nepotpuni.
  • Pravo na brisanje (─Źl. 17. Op─çe uredbe): Imate pravo zatra┼żiti brisanje/zaborav Va┼íih osobnih podataka.
  • Pravo na ograni─Źenje obrade (─Źl. 18. Op─çe uredbe): Uz ograni─Źene okolnosti koje su odre─Ĺene u ─Źl. 18. Op─çe uredbe o za┼ítiti podataka imate pravo na ograni─Źenje obrade Va┼íih podataka, ┼íto zna─Źi da mo┼żemo pohranjivati, ali ne upotrebljavati i dodatno obra─Ĺivati.
  • Pravo na prijenos podataka (─Źlanak 19. Op─çe uredbe): Imate pravo zatra┼żiti od nas podatke koji se odnose na Vas, a koje ste nam stavili na raspolaganje u strukturiranom, uobi─Źajenom i strojno ─Źitljivom obliku; te podatke mo┼żete poslati u druge slu┼żbe ili ih dati proslijediti.
  • Pravo na ┼żalbu (─Źl. 20 Op─çe uredbe): Imate pravo u bilo kojem trenutku podnijeti prigovor vezan uz na─Źin na koji obra─Ĺujemo Va┼íe podatke u okviru stranice XXXXXXX .
  • Pravo na povla─Źenje privole (─Źlanak 7. Op─çe uredbe): Imate pravo na opozivanje privole za obradu podataka kada se obrada podataka temelji na Va┼íoj privoli.
  • Pravo na prigovor nadle┼żnom tijelu: Imate pravo u bilo kojem trenutku podnijeti prigovor vezan uz na─Źin na koji obra─Ĺujemo Va┼íe podatke u okviru stranice XXXXXXX nadzornom tijelu za za┼ítitu podataka ÔÇô Agenciji za za┼ítitu osobnih podatka (AZOP), Marti─çeva ulica 14, 10000 Zagreb, www.azop.hr, azop@azop.hr

Za ostvarenje obrazlo┼żenih prava sukladno propisima o za┼ítiti podataka mo┼żete nam se obratiti putem e-maila: info@XXXXXXX.hr

Sigurnost

XXXXXXX koristi SSL certifikat iz razloga da informacije prenosimo enkriptirane, odnosno kako bi Vam omogućili sigurnu posjetu našoj web stranici i umanjili mogući rizik potencijalnog napada ili curenja informacija. Svi podaci koje prikupljamo su spremljeni na serverima visoke sigurnosti.

Završne odredbe

Na┼ía internetska stranica sadr┼żi poveznice na druge internetske stranice. Ovo pravilo o privatnosti odnosi se samo na ovu internetsku stranicu. XXXXXXX nije odgovorno za sadr┼żaj i pravila o privatnosti drugih internetskih stranica.

Ako smatrate da su va┼íi osobni podaci obra─Ĺeni na na─Źin koji ne zadovoljava GDPR, imate pravo podnijeti ┼żalbu nadle┼żnom nadzornom tijelu.

Nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj je Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Ova  pravila o privatnosti posljednji put su a┼żurirana 15.5.2021.