News

Sonax i dalje omiljen među čitateljima specijaliziranih časopisa u Njemačkoj U tradicionalnim godišnjim anketama čitatelji vodećih njemačkih automobilskih časopisa ponovno su pobjednikom proglasili Sonax. Za vodećeg njemačkog proizvođača sredstava za njegu automobila nisu glasali samo čitatelji Auto Bilda, auto motor und sporta, Motorsport aktuella i Autozeitunga, već i ljubitelji Motor Klassika. "Oduševljeni smo uspjehom u svim ovogodišnjim anketama i od srca zahvaljujemo čitateljima koji su proizvode Sonaxa ocijenili visokim ocjenama i svoje povjerenje povjerili proizvodima Made in Germany," izjavio je Sonaxov šef marketinga Franz Fischer. Posebno omiljeni proizvodi tvrtke iz Neuburga su među čitateljima vodećeg njemačkog tjednika Auto Bild - čak 70,6 posto njih odabralo je Sonax kao "najbolju marku u svim kategorijama" proizvoda za njegu i održavanje automobila u 2021.


Sonax vodeći među domaćim vozačima Kad je o njezi automobila riječ, hrvatski potrošači i dalje najviše vjeruju Sonaxu. Pokazalo je to već četvrtu godinu zaredom istraživanje navika potrošača koje u Hrvatskoj provodi švicarska tvrtka International Certification GmbH sa sjedištem u Zürichu. U ispitivanju na uzorku od 1200 vozača, automobilskih entuzijasta, nedavnih i budućih kupaca automobila, u kojem se od ispitanika tražilo da navedu proizvođača ili ponuđača proizvoda za njegu automobila, koji po njihovom osobnom iskustvu ili iskustvu njihovih bližnjih nudi apsolutno najveću razinu kvalitete na hrvatskom tržištu, najčešći odgovor glasio je - Sonax. Stoga je International Certification GmbH dana 18. lipnja 2021. oznaku kvalitete Qudal za proizvode za njegu automobila dodijelio upravo proizvođaču iz Neuburga u Njemačkoj. Detaljnije o certifikatu Qudal možete saznati OVDJE


Leteći start u novu sezonu DTM i Formule E Sonax nastavlja podupirati vrhunski motorsport. U sezoni 2021. uz Formulu E, natjecanje električnih bolida koje je još 2014. pokrenula FIA, a u kojem sudjeluju svi važniji proizvođači automobila (BMW, Nissan, DS Automobiles, Mercedes, Porsche...), njemački će proizvođač sredstava za njegu automobila stati uz bok momčadi Audi Sport ABT Schaeffler, čije boje brane René Rest i Lucas di Grassi, svjetski prvak iz sezone 2016.-2017. Sonax je, također, uključen i u najpopularnije automobilsko natjecanje u Europi - Njemačko prvenstvo putnih automobila DTM, u kojem je prisutan još od samih početaka i daleke 1990. kad je bio pokrovitelj najprije Audiju (Hans-Joachim Stuck), a zatim i Mercedesu (Klaus Ludwig, Keke Rosberg, Bernd Schneider i Ellen Lohr) te BMW-u (Bruno Spengler). Sada se vratio Audiju, točnije momčadi ABT Sportsline, za koju u sezoni 2021. nastupaju Mike Rockenfeller, Kevin van den Linde i Sophia Flörsch.